Maandagavond…

precies een jaar geleden kocht Glenn deze vitrinekast om ze later om te bouwen tot kabinethumidor. Een mooie solide kast met 3 leggers en onderaan een grote lade. Elke sigarenliefhebber weet dat er een dag komt waarop zijn tafelhumidor te klein wordt en hij geen plaats meer heeft om zijn geliefkoosde sigaren te bewaren. Dit overkwam dus ook Glenn, onze reporter wiens sigarencollectie ondertussen enkele tafelhumidors en een cabinethumidor was ontgroeid…

17.00 u: start van de ombouw. We halen de kast leeg en verwijderen de leggers. Ook de deuren worden gedemonteerd en veilig aan de kant gelegd om beschadiging te voorkomen.

bouw-cabinethumidor-glenn-001

17.15 u: Even een schuifslotje monteren zodat de linkse deur goed afsluit. Het afsluiten van de humidor is zeer belangrijk. We moeten ervoor zorgen dat de humidor geen vochtige lucht kan verliezen. Anders blijft later de luchtvochtigheidsgraad niet stabiel.

bouw-cabinethumidor-glenn-002

17.30u :Voor de inkleding van de humidor hebben we uiterraard gekozen voor cederhout. We zagen de planken op maat en beginnen de wanden aan te kleden.

bouw-cabinethumidor-glenn-003

22.00 u: De wanden zijn bekleed met cederhout, tijd voor een korte pauze alvorens we aan de leggers beginnen. We steken een sigaartje op en we berekenen de juiste maten. Het cederhout is beperkt dus fouten kunnen we best vermijden.

bouw-cabinethumidor-glenn-006

23.45u : Al het cederhout is opgewerkt en het resultaat mag er al zijn. De leggers zijn klaar en de humidor krijgt stillaan vorm. In de bodem hebben we 2 roosters voozien voor ons bevochtigingssysteem dat we later in de lade zullen voorzien.

bouw-cabinethumidor-glenn-008

00.30u : Aangezien morgen pas de LED-verlichting word geleverd kunnen we de avond afsluiten met het plaatsen van extra afdichting.

bouw-cabinethumidor-glenn-009

00.45u : De strook “schuimrubber” zal ervoor zorgen dat de deuren goed afsluiten en de humidor zo luchtdicht mogelijk wordt. We roken nog even een sigaartje en kijken moe maar tevreden naar de humidor. Woensdag hebben we het plaatsen van de LED-verlichting en de afwerken van de deuren voorzien.

Klik op onderstaande thumbnails om de volledige galerij te bekijken.

Reageer op dit artikel