we schrijven 18 mei 2011,

vandaag deel 2 van ons zelfbouw humidor project. Aangezien we vorige keer goed hadden doorgewerkt, zaten we voor op schema en hoefde we ons vandaag enkel bezig te houden met de afwerking. De leggers moeten er nog in, de verlichting, de kast luchtdicht maken en de electriciteit voozien.

bouw-cabinethumidor-glenn-011

De led-verlichting was aangekomen en dus konden we de aansluitingen voorzien. 12 witte snoeren zullen de led-verlichting voeden. Deze snoeren worden weggewerkt in de zijwanden. De hoofdvoeding en de transfo’s zullen later in de lade worden ondergebracht.  

bouw-cabinethumidor-glenn-015

Wanneer alle snoeren zijn weggewerkt kunnen we de leggers plaatsen. De bovenste legger zal dienst doen voor de singles, en zal daarom schuin staan. De leggers daaronder zullen dienen voor het stockeren van kisten en worden horizontaal geplaatst.

bouw-cabinethumidor-glenn-018

De sigaren worden verlicht met 12 stroken led-verlichting. Het witte licht op het cederhout geeft een zeer mooie effect. De verlichting wordt bedient met een afstandsbediening. Zeer handig als je vanuit je luie zetel even je sigaren wil bewonderen.

bouw-cabinethumidor-glenn-025

Even een kistje plaatsen op de verlichting af te stellen. De kisten en sigaren zullen zowel vanboven als vanvoor worden verlicht, op die manier is er weinig schaduwvorming en is de belichting optimaal.

bouw-cabinethumidor-glenn-026

De humidor is nu luchtdicht en de verlichting is ook afgewerkt. In het volgende deel zullen we de humidor op vochtigheid brengen en vervolgens de sigaren erin plaatsen. Indien jullie meer informatie willen mogen jullie altijd mailen naar kenny@elcigarro.be

Klik op onderstaande thumbnails om de volledige galerij te bekijken.

4 Reacties op “Zelfbouw Cabinet Humidor: deel 2”

  1. Thierry zegt:

    wow!! sjiek!

  2. Zeer inspirerend werk, het resultaat mag er echt wel zijn!

Reageer op dit artikel