Beste doe-het-zelvers,

na de eerste twee delen zijn we nu aan het derde en laatste deel gekomen, het verhuizen van de sigaren. Meteen na de afwerking van de humidor werden er blokken oase in geplaatst om de luchtvochtigheidsgraad op peil te brengen.

zelfbouwhumidor-glenn-3-001

Omdat we voor een passieve bevochtiging hebben gekozen was het wel even wachten alvorens we de sigaren erin konden plaatsten. De vochtigheidsgraad steeg langzaam maar zeker. Na twee dagen hadden we op de bovenste plank een vochtigheidsgraad van 75% bereikt. De sigaren konden er dus we dus verhuizen.

zelfbouwhumidor-glenn-3-002

Het is natuurlijk een hele verhuis wanneer je al je kleine humidors moet leegmaken en alles netjes een plaats wil geven. Het verhuizen van sigaren neemt wel enige tijd in beslag. Alle sigaren dienen eerst te worden gecontroleerd en afgeborsteld vooralleer ze in de nieuwe humidor mogen.

zelfbouwhumidor-glenn-3-005

Glenn kan weer enkele jaartjes verder gaan met verzamelen maar ondertussen zijn we al volop bezig aan ons volgend ombouwproject, binnenkort meer daar over. Heb je misschien nog vragen in verband met het ombouwen of heb je zelf bouwplannen? 
Mail ons dan op kenny@elcigarro.be

Klik op onderstaande thumbnails om de volledige galerij te bekijken.

Reageer op dit artikel