Beste connaisseurs,

bij deze een verslag vanuit Wiekevorst alwaar we in de lounge van Casa Cardenas weer een mooi degustatie onder leiding van David Mens tot een goed einde hebben gebracht. De handgemaakte sigaar ter degustatie en discussie was er eentje van het Cubaans merk Trinidad, genoemd naar de 16e eeuws stad La Santísima Trinidad.

wiekevorst-tasting-oktober-001

Trinidad is nog maar sinds 1997 op de commerciële markt aanwezig.  Er zijn niet zo gek veel modellen verkrijgbaar en er deed een lange tijd het gerucht de ronde dat het merk zelfs van de markt zou verdwijnen. Deze Coloniales is een Corona-T formaat en meet 132 mm met een cepo van 44.
Voor de revolutie in Cuba was er ook een merk met de naam Trinidad, maar het merk dat we nu in de speciaalzaken terugvinden staat hier los van.

wiekevorst-tasting-oktober-002

De sigaren van Trinidad situeren zich in het segment van de hoger prijsklasse en zijn qua prijs vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Cubaanse merk Cohiba. Deze Coloniales is zeker en vast een uiterst genietbare sigaar. Mooie verbranding, goede trek en een volle rookontwikkeling. Vooral peper en leer waren smaken dewelke we alle vier duidelijk konden herkennen.

wiekevorst-tasting-oktober-004

Of deze sigaar zoveel beter is dan de Cubaanse sigaren uit de lagere prijsklasse laat ik in het midden.  Ze is goed en we hebben er niets op af te keuren maar dat verwacht je ook als je meer betaald. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ik al sigaren gerookt heb die niet zo duur waren en toch even genietbaar waren. We hebben genoten van deze sigaar en we hebben met ons vieren meer dan een uur kunnen proeven van deze heerlijke Cubaanse Havanna!

Afwerking: ★★★★★★☆☆☆☆
Smaak: ★★★★★★★☆☆☆
Aroma persistentie: ★★★★★★☆☆☆☆
Body: ★★★★★★☆☆☆☆
Trek: ★★★★★★☆☆☆☆
Verbranding: ★★★★★★☆☆☆☆
Prijs/kwaliteit: ★★★★★☆☆☆☆☆
Totaal: ★★★★★★☆☆☆☆

Evolutie: aanwezig / Rooktijd: +/- 70 min. / Ringmaat: 44 / Lengte: 132 mm/ Binnengoed: Cuba /Omblad: Cuba/Dekblad: Cuba/ Prijs: ? / Aging potentieel: aanwezig

Klik op onderstaande thumbnails om de volledige galerij te bekijken.

waarschuwing

Reageer op dit artikel