Beste lezers,

Bij Casa Cardenas in Wiekevorst hebben we vorige keer gekozen voor een Sancho Panza Non Plus. Deze rasechte Havanna wordt al sinds de jaren ’50 van vorige eeuw gemaakt en hij doet het volgens de cijfers nog steeds goed. Reden te meer om de redactie van elcigarro samen te roepen en rond de tafel van Casa Cardenas in Wiekevorst…


Deze Marevas begint zeer zacht maar vrij kruidig. Nog te vaak worden de longfillers van Sancho Panzo als minderwaardig beschouwd maar dat een “goedkopere” Havanna ook goed kan zijn bewijst deze Non Plus zonder meer. Een goede trek zorgt voor aangenaam roken en het feit dat de askegel vrij donker was kunnen we toeschrijven aan het feit dat de kist net uit de humidor kwam en dus niet de tijd kreeg om even te ademen. Ik heb zeker genoten van deze sigaar en ook de rest van het panel was het er sluitend over eens dat deze knaap zeker en vast nog jaren te gaan heeft! Zeker proberen dus!

Afwerking: ★★★★★½☆☆☆☆
Smaak: ★★★★★★★☆☆☆
Aroma persistentie: ★★★★★☆☆☆☆☆
Body: ★★★★★☆☆☆☆☆
Trek: ★★★★★★★★☆☆
Verbranding: ★★★★★½☆☆☆☆
Prijs/kwaliteit: ★★★★★★★☆☆☆
Totaal: ★★★★★★☆☆☆☆

Evolutie: weinig maar aanwezig / Rooktijd: +/- 40 min. / Ringmaat: 42 / Lengte: 129 mm/ Binnengoed: Cuba /Omblad: Cuba/Dekblad: Cuba/ Prijs: 6,90 euro / Aging potentieel: gemiddeld

waarschuwing

Reageer op dit artikel