Lacioderma

Tabakskevers wil je niet in je humidor! Deze beestjes nemen jou waardevolle sigaren namelijk als voedsel tot zich en richting daarbij enorm veel schade aan. Eerst en vooral zie je het aan de gaatjes die in de sigaren zitten. Ze lijken op de gaatjes die houtwormen nalaten in oude meubels. De gaatjes wijzen erop dat de eitjes van de tabakskever uitgekomen zijn en zich een weg hebben geboort door de sigaren.

Tabakskevers vernietigen

De meeste bladen spreken over het vernietigen door de sigaren een ruime tijd in de diepvriezer te bewaren. Op die manier sterven de larven en zijn je sigaren gered. Let wel op dat je de sigaren langzaam weer op kamertemperatuur brengt. Een te abrupte temperatuursverandering kan het dekblad beschadigen. Een longfiller is zoals je al weet een delicaat product.

Beter voorkomen dan genezen

Voor dat je je pas aangekochte sigaren in je humidor legt, controleer ze grondig. Neem elke sigaar in de hand en bekijk ze zorgvuldig. Door ze allemaal te controleren kan je jezelf veel ellende besparen. Let ook op of er geen tabaksgruis in de kist ligt, dit kan erop wijzen dat de kevers reeds van je sigaren hebben geproeft.

Breng ze terug naar de winkel

Heb je pech en heb je tabakskevers of larven ontdekt in je sigaren, breng dan meteen de sigarenspeciaalzaak op de hoogt waar je de sigaren kocht. Ook bij hun kunnen de kevers aanwezig zijn en enorm veel schade aanrichten. Ik heb dit in het verleden al een keer meegemaakt en heb mijn geld meteen terug gekregen. Het is dan niet verstandig om meteen nieuwe sigaren te kopen in die winkel. Wacht een tijdje of zoek een andere winkel op.