Sigaren zijn zeer fragile. Om deze op een goede manier te transporteren zijn er allerlei mogelijkheden. Gaande van reishumidors tot kokers of lederen etuis. Voor elk wat wils en je vindt ze haast overal. Denk goed na voor je een reishumidor koopt. Hoeveel sigaren wil je transporteren? Hoelang zullen de sigaren erin worden bewaard? Welke sigaren wil je vervoeren of beschermen?

cohiba-carhumidor-011

Als je de sigaren enkel wil beschermen, dan is een lederen etui of een metalen koker voldoende. Let er wel op dat niet alle vitola’s in alle etuis of kokers passen. Een etui is in dat geval het meest flexibel. Daarin kun je, wanneer je hem niet volledig dichtschuift, ook grotere modellen in kwijt.

Wil je sigaren mee op reis nemen, dan is een reishumidor aangewezen. Dit is een volwaardige humidor in klein formaat. Dankzij de ingebouwde hygrolator is deze in staat om je sigaren voor een langere tijd op de juiste relatieve vochtigheid te houden. Op de foto hieronder zie je een Partagas D Nr.4 reishumidor. Mits aanpassingen kan je er ook andere modellen in kwijt.

oostende-2010-10

Een nieuwe trend om sigaren mee te nemen op reis zijn humidors voor in de wagen. Deze Cohiba Car Edition Humidor is daar een mooi voorbeeld van. Hij bewaardt je sigaren op een perfecte vochtigheidsgraad.

cohiba-carhumidor-001

  Klik op onderstaande thumbnails om de volledige galerij te bekijken.