1. Voor je aan het roken begint.

Shortfillers zijn zoals jullie weten droge sigaren. Iets wat droog is verbrand makkelijk en hevig. Daarom hebben shortfillers een heel ander aroma dan longfillers. Ze zijn pittiger en scherper van smaak.

demo-heks-17
2. Maak je keuze.
Je hebt sigaren in alle formaten. Voor je gaat roken denk je best even na of je voldoende tijd hebt om de sigaar die gekozen hebt op te roken. Een double corona neemt ongeveer 2 uur in beslag. Het zou niet alleen heel jammer zijn maar het zou bovendien ook getuigen van weinig respect voor het edele product wanneer je na een uurtje je sigaar laat uidoven terwijl deze nog niet volledig opgerookt is. Denk dus goed na welke sigaar je voor welk moment uitkiest.

agiobezoek-80
3. Het aanmaken van de sigaar.

Het aanmaken van een shortfiller is nagenoeg hetzelfde als het aanmaken van een longfiller. Al duurt het maar een paar seconden om een shortfiller aan te maken. Shortfillers zijn droge sigaren, bijgevolg zullen zij veel sneller branden dan vochtige sigaren.

demo-heks-34
4. Het roken.

Roken is genieten. Neem je tijd en laat je vooral niet storen door je omgeving. Wanneer je pas sigaren rookt, moet je opzoek gaan naar het juiste ritme. Je mag niet te vlug roken, dan wordt de sigaar heet en bitter. Maar je mag ook niet te traag roken, dan zal de sigaar vaak uitgaan. Zowel te snel alsook te traag roken hebben dus een negatieve invloed op de smaak van de sigaar.

agio-bezoek-11
Omdat shortfillers scherper van smaak zijn dan longfillers is het heel belangrijk dat je shortfillers zeer langzaam rookt. Door te snel te roken maak de smaak alleen maar scherper. Omdat het binnengoed gekapt is, is de trek ook steeds goed en constant.