El Cigarro (Diest, 5 februari 1984) is een sigarenliefhebber pur sang. De liefde voor de sigaren kreeg hij van zijn grootvader. Deze rookte bolknak sigaren en rookte ook regelmatig pijp. Bij de feestdagen haalde zijn grootvader na de maaltijd zijn lederen sigarenetui boven en deelde sigaren uit aan de rokers in de familie. De sigaar en zijn aroma werd zo het symbool van puur genot en gezelligheid. Die goeie oude tijd…

fonseca-nr4-benelux-08

 Op 20 oktober 2008, startte hij met zijn blog “El Cigarro’s passie voor sigaren”. Het leek hem een ideale manier om zijn kennis over sigaren uit te breiden en deze op zijn beurt te delen met mede-sigarenliefhebbers. De hoeveelheid informatie en het aantal bezoekers groeide aanzienlijk. Daarom besloot El Cigarro om zijn blog in te ruilen voor deze website.

art-fuente-gran-reserva-011 
Oprichter elcigarro.be 2008

Favoriete sigaar? Punch Double Corona en de Ramon Allones ER Benelux, beide zalige sigaren!

Beste sigaar tot nu toe gerookt? Partags Nr°1 Seleccion Privada (’70) is voor mij de beste sigaar tot nu toe. Hij is vergelijkbaar met de SI Winston van H.Upmann maar net wat krachtiger. Het is een edicion limitada avant la lettre, en dat proef je!Welke sigaar zou u dagelijks willen roken? De Ramon Allones ER Benenlux, deze sigaar is puur verwennerij voor mij.

Hoe vaak rookt u? Ik probeer dagelijks tijd vrij te maken om van een puro te genieten.  Maar dat lukt me niet altijd. Ik heb zeer weinig vrije tijd, moest ik meer tijd hebben zou ik meer roken. Het roken van een sigaar geeft me rust, ik rook ze dan ook het liefst op een rustige plaats en het liefst vanal onder vrienden. 

In welk type humidor worden uw sigaren bewaard? In een antieke vitrinekabinet en een davidoff Grand Reserve. De kast heb ik laten ombouwen tot humidor. Een mooiere bestemming kan een antieke vitrine kast zich niet wensen. De humidor van Davidoff kocht ik van een sigarenliefhebber in Nederland. Deze is ook al tientalle jaren oud maar werkt nog perfect.

Welke aansteker gebruikt u? Meestal gebruik ik één van mijn St.Dupont aanstekers. Maar lucifers heb ik ook steeds bij de hand. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de sigaar brand. Zolang je de smaak van de sigaar niet beïnvloed kan je je sigaar op verschillende manieren aanmaken. Al heeft een mooie aansteker natuurlijk meer stijl en uitstraling, iets wat een mooie sigaar wel verdient.

Sigaren knippen of boren? Wel dat hangt een beetje van de cepo van de sigaar af. Het beste gevoel met de mond heb ik wel bij het boren maar dat kan niet altijd. Een sigaar met een te grote of te kleine cepo boor ik niet omdat voor mij de verhoudingen moeten kloppen.

Favoriete plaats om sigaren te roken? Overal waar je ongestoord kan genieten van een heerlijke sigaar… 

*** Top 10 van El Cigarro ***

1. Partagas Seleccion Privada Nr.1 (’70)
2. H.Upmann Sire Winston
3. Cohiba Maduro 5 Genios “X-Festival del Habano”
4. Ramon Allones Gran Robusto Edicion Regional Benelux
5. Montecristo Grand Edmundo EL 2010
6. Opus X Fuente Fuente
7. CAO MX2 Toro
8. Montecristo Sublimes Edicion Limitada 2008
9. Punch Double Corona
10. Cohiba Siglo VI